Uten nominasjonsmøte, intet tema


Roger Ingebrigtsens advokat John Christian Elden, hevder at sex-avsløringene var et ledd i nominasjonsprosessen i Troms Arbeiderparti.

Fredag trakk statssekretær Roger Ingebrigtsen seg både som statssekretær og kandidat til stortingsvalgkampen neste år. Årsaken er avsløringen om at han hadde et seksuelt forhold til et 17 år gammelt partimedlem for åtte år siden.

I dag skulle det avgjøres hvem som skulle få topplassen på Troms` liste. Kampen stod mellom Roger Ingebrigtsen fra Tromsø og tidligere AUF-leder Martin Henriksen fra Harstad.

Det kom frem at det er Henriksens kjæreste, Tonje Brenna, som nå er rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg, som meldte fra om saken til statsråd Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen ved Statsministerens kontor.

Elden: – Ikke tilfeldig

Flere har hevdet at avsløringen var en såkalt drittpakke foran nominasjonen til stortingsvalget, noe kvinnen benekter. I et intervju med avisen Nordlyssier hun at saken har modnet gjennom høsten, og at det var tilfeldig at hun fortalte det til Brenna akkurat nå. Brenna er en god venninne, ifølge kvinnen.

 

Les også

Ingebrigtsen håndplukket selv 17-åringen

Roger Ingebrigtsen valgte selv ut den da 16 år gamle jenta til å sitte i et utvalg oppnevnt av fylkesrådet i Troms i 2003, ifølge VG.

Elden skriver derimot på vegne av Ingebrigtsen at det er vanskelig å se grunnen til at kvinnen, som har fremtredende politiske verv, fremsetter slike påstander i forbindelse med en nominasjonskamp. 

– Det er ingen grunn til å tro at dette hadde vært et tema uten at det hadde vært et nominasjonsmøte. Og en av begrunnelsene for å gå ut har jo vært at han skulle velges. Da er det motstridende å gi uttrykk for noe annet. Samtidig tar han ansvaret for det han har gjort, sier Elden.

Nekter å ha presset henne

I intervjuet med Nordlys sier kvinnen at at hun følte seg presset til å ha en seksuell relasjon med Ingebrigtsen. Hun sier blant annet at Ingebrigtsen, som da var fylkesråd for kompetanse og utdanning i Troms, inviterte henne på middag. Hun dro dit i tro om at de skulle diskutere politikk.

 

Les også

Elden: – Ingebrigtsen har ikke brutt loven

Roger Ingebrigtsen brøt ikke loven da han hadde et seksuelt forhold til en 17 år gammel jente, mener advokat John Christian Elden, som bistår Ingebrigtsen.

– I stedet ble det mye alkohol, før vi endte med å ha seksuell omgang. Jeg hadde drukket mye alkohol, og skjønte ikke hva jeg hadde vært med på, sier hun til Nordlys. 

Ifølge Elden benekter Ingebrigtsen å ha skjenket eller presset henne, ut over det han allerede har tatt ansvar for i form av aldersmessig overlegenhet.

– Kvinnen har én versjon, Ingebrigtsen en annen.  En forskjellig virkelighetsoppfattelse?

– En forskjellig virkelighetsoppfattelse, ja, i hvert fall åtte år etterpå, sier Elden til Aftenposten.

–  Er det et ekstra problem i denne saken at den ene parten, kvinnen, er anonym?

– Det er helt klart et problem for Ingebrigtsen at hun kan rette anonyme anklager mot ham, mens han ikke kan gå i noen offentlig debatt som kan ramme henne, sier Elden.

Advertisements