Kristina Torbergsen saken: Åtte år er lang tid


Åtte år er lang tid

Herman Kristoffersen (Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten/SCANPIX)Kristoffersen mener det er særdeles viktig at partiet får klarhet i avsløringene er en del av politisk spill.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten/SCANPIX

Tidligere Tromsø-ordfører mener Ap bør granske Martin Henriksens som var Ingebrigtsens motstander nøye.

 

Tidligere Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen (Ap) mener partiet må komme til bunns i om Ingebrigtsen-avsløringen var tilfeldig eller en del av et
maktspill.

I går ble det kjent at Henriksens samboer og statsministerens rådgiver, Tonje Brenna, meldte fra om Ingebrigtsen-saken til partiets ledelse.

– Bør sjekke historien

Kristoffersen satt som ordfører i byen fra 1999 til 2007. Han gikk før helga ut med sterk støtte til Ingebrigtsen, framfor tidligere AUF-leder Martin Henriksen i kampen om førsteplassen på nominasjonslista.

– Nominasjonskomiteen og Troms Ap bør gå denne historien nærmere etter i sømmene, og legge et nytt løp mot avstemningen. Det er mange bindinger i denne saken, og de bør komme til bunns i om det er noen årsakssammenhenger her, og om Henriksen har visst noe i forkant, sier han.

– Merkelig tidspunkt

Martin Henriksen (Foto: Siv Sandvik/NRK)Henriksen sier han ikke viste om historien som hans samboer gikk ut med før på fredag.

Foto: Siv Sandvik/NRK

Han understreker at han ikke bagatelliserer alvorligheten i saken, som han betegner som forferdelig. Men han setter spørsmålstegn ved tidspunktet for avsløringen.

– Vi må ta høyde for at det er en ren tilfeldighet, men åtte år er i min verden ganske lang tid, for at saken så kommer opp dager før nominasjonskampen, sier han.

 

Advertisements