Elin Ørjasæter: Sex i AP: Ingen søndagsskole


Er det noen som tror at den nå 25-årige jenta som var kjæreste med Roger Ingebrigtsen plutselig og helt på egen hånd bestemte seg for å bringe saken inn på statsministerens kontor? Dette er Arbeiderpartiet på sitt verste. Makt- og renkespill fra ende til annen.

Ingebrigtsen-saken er en drittpakke fra AUF-gjengen i AP mot Roger Ingebrigtsen. Men før man kaster dritt bør man sjekke vindretningen, så ikke dritten blåser tilbake i fjeset på den som kaster.

Det handler om en 17-åring, godt over den seksuelle lavalder altså, som hadde et forhold til 37 år gamle Ingebrigtsten i 2004. Det har værtmumlet om straffelovens paragraf 193, men dersom den er relevant må det komme fram forhold av langt grovere karakter.

“Det er ingenting i saken som gjør at vi ikke kan etterkomme hennes ønske om ikke å politianmelde dette,” sa Raymond Johansen i Dagsrevyen. Neivel, men hvorfor må da Ingebrigsten trekke seg fra alle verv? Kanskje det rett og slett er en overreaksjon fra AP-ledelsen?

Jenta ringte Tonje Brenna på statsministerens kontor, en jevnaldrende altså, som på sin side er samboer med Martin Henriksen, som er motkandidaten til Roger Ingebrigtsen i nominasjonsstriden i Troms. Noen mente å skade Roger Ingebrigtsen. Men de endte opp med å skade Tonje Brenna og Martin Henriksen, fordi det kan se ut som dette er deres verk. Det tror jeg ikke det er. Men Henriksen har trolig noen venner med veldig dårlig dømmekraft.

Saken stinker. Jenta er fortsatt aktiv i AUF, går ut med dette nå, men vil ikke at AP skal forfølge saken, ei heller at den skal politianmeldes. Da gjenstår spørsmålet: Hvorfor ringte hun Tonje Brenna om den i det hele tatt? Saken er jo vitterlig åtte år gammel?

«Arbeiderpartiet er faen ingen søndagsskole» sa Haakon Lie, partiets legendariske partisekretær fra 1945 til 1969. Nominasjonsstridene i AP er visst ikke som i andre partier. Her graver man opp åtte år gamle drittsaker, saker som skulle vært behandlet der og da.

For visst er det ekkelt når maktpersoner benytter sin stilling til å få seg lammekjøtt. Men å trekke det fram for å skade de samme menneskene åtte år etterpå, er like ekkelt. Derfor skader denne saken Arbeiderpartiet kraftig.

De av oss som reagerer sterkt på at politikere har sex med unge tillitsvalgte, reagerer med forakt på Roger Ingebrigtsen som person. De som synes at sex mellom disse to er helt greit, reagerer med avsky på maktspillet Ingebrigtsen blir utsatt for. Tap og tap altså. Uansett hvilket utgangspunkt man har så fremstår Arbeiderpartiet som et ekkelt parti.

 

Advertisements